Årsmöte Jönköping Norra Jaktvårdkrets

Datum: 24/2
Tid: 19.00 Föredrag av Rasmus Liljeblad (Jaktpuls)
20.15 Årsmötesförhandlingar

Plats: Vistavallen i Kaxholmen

Med tanke på föredraget, behöver du anmäla om du kommer senast den 17/2. Anmälan görs till vår sekreterare Klas Åkerskog på mail: Klas.akerskog@gmail.com. Är det så att det inte är fullt detta datum finns det möjlighet för de som inte är medlemmar i Jönköping Norra Jaktvårdskrets att anmäla sig till föredraget. Först till kvarn är det som gäller.

Föredrag av Rasmus Liljeblad från Jaktpuls
I samband med vårt årsmöte måndagen den 24:e februari får vi besök av Rasmus Liljeblad som är medlem av Jaktia Pro Team och driver Youtube-kanalen ”Jaktpuls”. Rasmus kommer att berätta om sitt liv med jakten och framförallt om vildsvinsjakt med hund. Såhär beskriver Rasmus sig själv.

”Mitt namn är Rasmus Liljeblad. Jag är 28år gammal och bor ett par mil söder om Växjö i södra delen av Småland. Jakten började för mig som för många andra genom familj och släkt. Men faktum är att ingen i min familj jagade när jag var liten. Däremot så jagar resten av släkten och de flesta har även hundar. Farfar var min stora förebild och mentor i unga år. Farmor och farfar var boende utanför Västervik så det var flera olika former av jakt och viltslag man följde med på ut i skogen.”

”Som 17-åring köpte jag min första hund, Rocky. En Östsibirisk Laika som verkligen blev en trogen vän och följeslagare i skog och mark. Rocky är idag 11år och pensionär sedan några år tillbaka. Idag ligger han mest framför brasan och njuter av ålderns lugn.”

”Med tanke på vad jag har för hundar i dagsläget: Östsibiriska Laikor och Plotthundar så kan ni säkert förstå att det är vildsvin- älg- och rovdjursjakten som jag brinner för. Men har man svårt för att sitta inne så blir det en hel del av annan jakt. Jag jagar i princip alla vilt och utövar de flesta jaktformerna som Sverige har att erbjuda. Jag brukar även försöka ta mig utanför vårt underbara jaktland ett par gånger för att utforska och uppleva andra typer av jakter och viltslag. ”

”2018 blev jag medlem i Jaktia Pro Team. Vi är en liten grupp människor som brinner för jakten och fisket. Tror till och med att vi kan kalla det för livsstil.”


HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!

Styrelsen gm

Ordförande Henric Cederlund

PS. Glöm inte att anmäla dig till rovdjursföredraget den 6/2 på Studiefrämjandet. DS